Δραστηριότητες CSIRT-CY

Τα ηλεκτρονικά εγκλήματα ή απάτες αποτελούν ουσιαστικά τους τρόπους με τους οποίους κάποιοι κακόβουλα επιδιώκουν να αποκομίσουν χρήματα από ανυποψίαστους ιδιώτες ή επιχειρήσεις.

Πολλοί πέφτουν σε αυτή την παγίδα, αφού η βασική τακτική που χρησιμοποιείται είναι η συλλογή πληροφοριών μέσω μηχανισμών που λειτουργούν από ξεχωριστά άτομα και όχι από αυτοματοποιημένα συστήματα. Αυτού του είδους οι απάτες αποτελούν κλασικά παραδείγματα για το πως οι απατεώνες μπορούν εύκολα να παίξουν με την ψυχολογία αλλά και την προσέγγιση των ατόμων για διάφορα θέματα. Οι πιο κάτω συμβουλές στοχεύουν στο να βοηθήσουν το κοινό να προστατεύσει τον εαυτό του. Η γνώση αποτελεί την καλύτερη μορφή άμυνας από ψηφιακές απάτες και εγκλήματα. Read more »

Το Εθνικό Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας της Ισπανίας (INCIBE) και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAS) διοργανώνουν την έβδομη έκδοση του International CyberEx, ενός διεθνούς διαγωνισμού για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για Ομάδες Ανταπόκρισης σε Ασφάλεια Υπολογιστών(CSIRTs), οι οποίοι θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις ικανότητές τους για απόκριση και τεχνική ανάλυση περιστατικών στον κυβερνοχώρο.

Read more »

Μέσω του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας (CCSC) η Κυπριακή Εθνική Ομάδα επιλέγεται και εκπαιδεύεται με σκοπό την συμμετοχή της στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας ECSC που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σε συνεργασία με ειδικούς ασφάλειας πληροφοριών στην Κύπρο, από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον κλάδο κυβερνοασφάλειας ετοιμάζει την πρώτη εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας ECSC. Οι μέντορες ρυθμίζουν και εκτελούν τις εθνικές προκλήσεις, διαμοιράζουν τις δραστηριότητες, εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τα κυβερνο-ταλέντα για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας ECSC. Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας στηρίζει έμπρακτα τη δράση αυτή παρέχοντας μέντορες από το προσωπικό της και ως χορηγός.

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία το συνέδριο Course on Cybersecurity Organisational and Defensive Capabilities, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά από την ΑΨΑ/Εθνικό CSIRT-CY σε συνεργασία με το European Security and Defence College (ESDC).

Read more »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μέρα του συνεδρίου Course on Cybersecurity Organisational and Defensive Capabilities, το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά από την ΑΨΑ/Εθνικό CSIRT-CY σε συνεργασία με το European Security and Defence College (ESDC).

Read more »