Certifications

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα στην τελετή διαβεβαίωσης του Επιτρόπου και του Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ.κ. Γιώργου Μιχαηλίδη και Πέτρου Γαλίδη, αντίστοιχα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «καταγράφοντας την προηγούμενη ευδόκιμο θητεία σας στις θέσεις του Επιτρόπου και του Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και προσμετρώντας, πρωτίστως, την εργατικότητα που επιδείξατε όσον αφορά την επιτέλεση των καθηκόντων σας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον επαναδιορισμό σας στις εν λόγω θέσεις.

Read more »

Ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, στο κεντρικό δελτίο είδήσεων του Alpha Κύπρου.

“Κυβερνοεπιθέσεις. Η «μάστιγα» του 21ου αιώνα την οποία τα κράτη ανά το παγκόσμιο τρέμουν, καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων τους, ώστε να μην πέσουν θύμα τους.

Ο Alpha βρέθηκε στα άδυτα της κυπριακής Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας, εκεί όπου οι σύγχρονοι «κομάντος» της κυβερνοασφάλειας δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη…”

 

 

Σήμερα, 3 Ιουνιού 2020, διεξήχθη διαδικτυακά το 3ο συνέδριο CYpBER 2020 (www.cypber.com) με θεματολογία την ασφάλεια του κυβερνοχώρου σε τρείς σημαντικούς πυλώνες της Κυπριακής Οικονομίας· της Ναυτιλίας, του Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και της Ενέργειας.

 

Ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς και εκπρόσωποι από την Αρχή Ψηφιακή Ασφάλειας / Εθνικό CSIRT-CY κ. Κώστας Ευθυμίου και κ. Αντρέας Ιακώβου, αντίστοιχα, παρουσίασαν τις δράσεις του οργανισμού σε νομοθετικό, εποπτικό και τεχνικό επίπεδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ζούμε ήδη στη νέα εποχή, σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της διαδραστικής ηλεκτρονικής επικοινωνίας των πολιτών μεταξύ τους και των πολιτών με αρχές και θεσμούς της πολιτείας, που καθορίζουν την ομαλή ή όχι ροή της καθημερινότητας.

Οι νέοι τρόποι ηλεκτρονικής επικοινωνίας και η αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση του πλαισίου της κυκλοφορίας της ψηφιακής πληροφορίας, έχουν ανοίξει λεωφόρους ευκαιριών, αλλά και έχουν κυοφορήσει και εισαγάγει στις καθημερινές δραστηριότητες των πολιτών – κοινωνών και καταναλωτών – σοβαρούς κινδύνους διάπραξης εξαπάτησης, με στόχο βεβαίως την αποκομιδή οικονομικού οφέλους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας την προδιαγραφόμενη τεχνολογική πρόοδο και τη σημασία της στην κοινωνία και την οικονομία, λειτούργησε προνοητικά δημιουργώντας αρμόδιες Αρχές και λαμβάνοντας θεσμοθετημένα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων και απειλών και να διασφαλίσει την ψηφιακή ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Ο θεσμός που έχει επιβαρυνθεί με την ευθύνη στον τομέα αυτό, είναι ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο Επίτροπος διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο για περίοδο μέχρι 2 εξαετή θητειών και προΐσταται  του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) και της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ). Με την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, ο τίτλος του Επιτρόπου θα μετονομασθεί σε Επίτροπο Επικοινωνιών.

Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, διορισθείς το 2014, είναι κ. Γιώργος Μιχαηλίδης και Βοηθός Επίτροπος, επίσης διορισθείς το 2014, είναι ο κ. Πέτρος Γαλίδης. Read more »

Ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς και εκπρόσωποι της Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας/Εθνικό CSIRT-CY έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις δράσεις της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας/Εθνικό CSIRT-CY στο 3ο συνέδριο CYpBER 2020 (www.cypber.com) με θεματολογία την ασφάλεια του κυβερνοχώρου σε τρείς σημαντικούς πυλώνες της Κυπριακής Οικονομίας, της Ναυτιλίας, του Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και της Ενέργειας.

 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Εξοχότατος Υφυπουργός κ. Κυριάκος Κόκκινος, ενώ επίσης επιβεβαιωμένοι ομιλητές θα είναι:

 

 1. Mrs Elly van den Heuvel-Davies, Secretary to the Netherlands Cyber Security Council (CSR), Ministry of Security and Justice of the Netherlands
 2. Mr Bruno Bender, Maritime CyberSecurity Coordinator, PM’s – Secretariat General of the Sea (SGMer), France
 3. Mr Christos Douligeris, Professor, Dpt. of Informatics, University of Pireaus, Greece
 4. Mr Elias Athanasopoulos, Assistant Professor, Department of Computer Science, University of Cyprus, CyberSec4Europe Project, EU Horizon 2020
 5. Mr Dimitris Drakoulis, R&D Director, Innov-Acts Ltd, SecureGas Project, EU Horizon 2020 
 6. Konstantinos Fysarakis, Chief Technology Officer, Sphynx Technology Solutions AG, THREAT-ARREST project, EU Horizon 2020 
 7. Mr Konstantinos Moulinos, Network and Information Security Expert, ENISA
 8. Mr Stefano Bracco, Team Leader at the Security Office in the Director’s Office at the EU Agency for the Cooperation of Energy Regulators, Italy
 9. Kazem Agamy, Director International Forum for Maritime Transport, Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport, Egypt
 10. Mr Benjamin Lambrecht, Unit WG 12 – Critical Infrastructure sectors Energy, Water & Nuclear facilities, Federal Office for Information Security (BSI), Germany
 11. Mr Eyal Pinko, Competitive Intelligence and Cyber Consulting, Israel
 12. Representative – ENCS – European Network for Cyber Security, the Netherlands
 13. Representative – Performance Technologies SA, Greece