Νέα Ασφάλειας

Οι ερευνητές ασφαλείας διαπίστωσαν ότι πάνω από 500.000 χρήστες κινητών της Huawei έχουν κατεβάσει μολυσμένες εφαρμογές με το κακόβουλο λογισμικό Joker. Το συγκεκριμένο λογισμικό εγγράφει τους χρήστες σε υπηρεσίες Premium (συνδρομητικές υπηρεσίες) χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Read more »

Ερευνητές ασφαλείας προειδοποιούν τους χρήστες του LinkedIn να προσέχουν τις προσφορές εργασίας μετά την αποκάλυψη μιας νέας καμπάνιας «ηλεκτρονικού ψαρέματος».

Συγκεκριμένα οι χρήστες εν αγνοία τους μπορεί να κατεβάσουν το κακόβουλο λογισμικό καθώς αυτό είναι καλά κρυμμένο σε μια ανάρτηση εργασίας που πιθανόν να τους ενδιαφέρει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κακόβουλα άτομα να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη.

Μετά την πανδημία COVID, τα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα το κακόβουλο λογισμικό να εκμεταλλεύεται τους χρήστες που αναζητούν εργασία.

Πως να προστατευτείτε:

  1. Αποφεύγεται να κάνετε κλικ σε συνδέσμους για προσφορές εργασίας που αποστέλλονται από άγνωστους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  2. Σε περίπτωση που κατεβάσετε κάποιο αρχείο φροντίστε να το σαρώσετε στο anti-virus / anti-malware σας

Πηγές:

 

https://www.infosecuritymagazine.com/news/linkedinuserstargetedby/

https://siliconangle.com/2021/04/05/linkedin-users-targeted-hacking-group-fake-job-offers/

 

Είναι γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εργασία εξακολουθεί να απασχολεί αρκετές επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να διαφυλάξουν τους εργαζομένους τους ασφαλή από κυβερνοεπιθέσεις.

Read more »

Οι επιθέσεις με κακόβουλα λογισμικά Ransomware, είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τύπους απειλών που αντιμετωπίζουν την σημερινή εποχή οι περισσότεροι οργανισμοί.

Read more »

Η γερμανική εφημερίδα “Der Spiegel” αποκάλυψε ότι μέλη του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου δέχθηκαν επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων Phishing («ηλεκτρονικό ψάρεμα»).

Σύμφωνα με αναφορές, οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς 7 μελών του Bundestag και 31 μελών των Γερμανικών Περιφερειακών Κοινοβουλίων.

Είναι η δεύτερη επίθεση στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η οποία εκτελέστηκε πάλι από Ρώσους χάκερς και συγκεκριμένα από τα μέλη της hacking ομάδας “GhostWriter”, η οποία λειτουργεί υπό τον έλεγχο της ρωσικής στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας GRU.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Σύμφωνα με το εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου η επίθεση δεν επηρέασε την υποδομή τους.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/german-parliament-targeted-again-by-russian-state-hackers/