Νέα Ασφάλειας

H Microsoft Teams είναι μία επιχειρηματική πλατφόρμα επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από την Microsoft, ως μέρος της οικογένειας προϊόντων της Microsoft 365. Η χρήση της αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, γεγονός που αποτελεί τον «εύκολο δρόμο» για κακόβουλες επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος

Η Microsoft έχει προσθέσει μια νέα προστασία που ονομάζεται «Safe Links» στο Microsoft Teams για να προστατεύσει τους χρήστες από κακόβουλες επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος που βασίζονται σε κακόβουλους συνδέσμους URL.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος ύποπτος σύνδεσμος «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing) θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα στο χρήστη ότι ο σύνδεσμος δεν είναι ασφαλής και μπορεί να είναι κακόβουλος.

Πηγή: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/microsoft-teams-now-automatically-blocks-phishing-attempts/

Το Pegasus είναι λογισμικό κατασκοπίας (spyware) για iOS και Android κινητά. Συνήθως το θύμα λαμβάνει ένα SMS με έναν link κι αν κάνει κλικ σε αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή του να μολύνεται με το spyware.

Read more »

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, η Saudi Aramco δέχθηκε επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλος όγκος δεδομένων της να κλαπεί.

Η Saudi Aramco επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα  της έχουν κλαπεί, αλλά αρνείται ότι το δίκτυο ή οι διακομιστές της έχουν παραβιαστεί. H εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα έχουν κλαπεί από τρίτο πρόσωπο.

Τα δεδομένα συμπεριελάμβαναν:

  1. πληροφορίες εργαζομένων
  2. προδιαγραφές έργων
  3. χάρτες τοποθεσιών και συντεταγμένες
  4. αναφορές εσωτερικής ανάλυσης, συμφωνίες, επιστολές, δελτία τιμών κλπ
  5. λίστα πελατών, μαζί με τιμολόγια και συμβόλαια

Τα πιο πάνω δεδομένα της Saudi Aramco βρίσκονται προς πώληση στο dark web ξεκινώντας από την διαπραγματεύσιμη τιμή των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Πηγή: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/saudi-aramco-data-breach-sees-1-tb-stolen-data-for-sale/