Μήπως ήρθε η ώρα για απαγόρευση των λογισμικών Αναγνώρισης Προσώπου;

Posted by & filed under Ειδοποιήσεις.

Οργανισμοί ψηφιακών δικαιωμάτων ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει πλήρη απαγόρευση της χρήσης τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου. Η αντίδραση ενάντια στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου έχει αυξηθεί σταθερά τον τελευταίο χρόνο, λόγω του ότι μεγάλη μερίδα πολιτών θεωρεί εσφαλμένη την εφαρμογή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Η επιστολή καλεί τον Επίτροπο να υποστηρίξει την ενισχυμένη προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους επικείμενους νόμους, ιδίως σε σχέση με την αναγνώριση προσώπου και άλλες τεχνολογίες, κυρίως όταν αυτά τα λογισμικά χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους για τη διεξαγωγή μαζικής παρακολούθησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε λίγες εβδομάδες θα εκδώσει την νέα νομοθεσία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Συνεπώς η πίεση βρίσκεται στην ΕΕ να δημοσιεύσει μία πιο συγκεκριμένη και σαφή απαγόρευση, η οποία να βασίζεται στην νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Πηγή: https://www.zdnet.com/article/facial-recognition-tech-is-supporting-mass-surveillance-its-time-for-a-ban-say-privacy-campaigners/