Γνωστή ομάδα Ransomware σταματά τις κακόβουλες δραστηριότητες και αλλάζει σε προστάτης της κυβερνοασφάλειας!

Posted by & filed under Security News, Ειδοποιήσεις.

Οι επιθέσεις με κακόβουλα λογισμικά Ransomware, είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τύπους απειλών που αντιμετωπίζουν την σημερινή εποχή οι περισσότεροι οργανισμοί.

H κυβερνο-εγκληματική ομάδα πίσω από το Ziggy Ransomware, σταμάτησε τις κακόβουλες δραστηριότητές του τον Φεβρουάριο του 2021 και πρόσφατα δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει τα λύτρα στα θύματά της.

Με το πιο κάτω μήνυμα ζητάει από τα θύματα της να επικοινωνήσουν με τ ην ομάδα Ziggy, στέλνοντας την απόδειξη πληρωμής τους σε Bitcoin μαζί την ταυτότητα του υπολογιστή τους. Στην συνέχεια τους ενημερώνει ότι το αργότερο σε δύο εβδομάδες τα χρήματα θα επιστραφούν στο Bitcoin πορτοφόλι τους.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο χειριστής του Ziggy Ransomware δήλωσε ότι τα μέλη της ομάδας του ζούσαν σε μια «τριτοκοσμική χώρα» και ότι το κίνητρό τους ήταν καθαρά οικονομικό.

Το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία έχει αρκετές επιτυχίες σε συλλήψεις που αφορούσαν ομάδες κυβερνο-εγκληματιών είναι ένας από τους λόγους που τα μέλη της ομάδας προτίμησαν να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους πριν να συλληφθούν. Επίσης, αναφέρουν ότι μόλις επιστρέψουν όλα τα λεφτά σκοπεύουν να αλλάξουν στρατόπεδο και γίνουν κυνηγοί κυβερνο-εγκληματίων Ransomware.

Πηγή: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/ransomware-admin-is-refunding-victims-their-ransom-payments/